18. október 2024
Facebook
utorok, 05 jún 2018 13:00

Bezpečnostná služba zmarila útok na izraelského premiéra Netanjahua, cieľov malo byť viac

Written by 
Rate this item
(0 votes)

JERUZALEM 5. júna (WebNoviny.sk) - Izraelská bezpečnostná služba Šin Bet odhalila a zmarila plánovaný útok na premiéra Benjamina Netanjahua. Medzi zadržanými je podľa zástupcov služby aj obyvateľ palestínskeho utečeneckého tábora vo východnom Jeruzaleme. Plán údajne organizovali zo Sýrie a jeho cieľom bol okrem premiéra aj starosta Jeruzalema Nir Barkat. Mahmad Rashdeh podľa Šin Bet pre svojho sýrskeho nadriadeného zbieral aj informácie potrebné pre útok na americký konzulát v Jeruzaleme. Barkat sa vyjadril, že ho počas vyšetrovania informovali o situácii a vôbec v tejto súvislosti nezmenil svoje zvyklosti. "Neodradí nás žiadna hrozba," uviedol. Netanjahu, ktorý je v týchto dňoch na oficiálnej návšteve v Európe, sa k informáciám zatiaľ nevyjadril. Odporúčame:
Putin telefonoval s Netanjahuom, na hraniciach Sýrie a Izraela je napätá situácia Izraelský premiér, ktorý chce počas svojej cesty po starom kontinente získať od kľúčových spojencov podporu pre zmenu medzinárodnej jadrovej dohody s Iránom a tiež pre svoje úsilie vytlačiť iránske sily zo susednej Sýrie, sa v pondelok v Berlíne stretol s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. V utorok má v pláne návštevu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý ho privíta v Elyzejskom paláci. Macron pritom údajne plánuje s Netanjahuom prebrať aj otázku palestínskych území. Po návšteve Francúzska izraelského lídra čaká ešte cesta do Veľkej Británie.

Viac k témam: Angela Merkelová, Benjamin Netanjahu, Emmanuel Macron, Irán, Izrael, jadrová dohoda, Jeruzalem, Nir Barkat, Palestína, Šin Bet, Sýria, útok
Zdroj: Webnoviny.sk - Bezpečnostná služba zmarila útok na izraelského premiéra Netanjahua, cieľov malo byť viac © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 130 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner